Iskolánk 5.c osztályos tanulója Resch László három forduló után bekerült az országos döntőbe, ahol az 5-6. osztályosok között (biológia, földrajz, kémia, fizika feladatokat megoldva) a 8. helyet szerezte meg.

Felkészítő tanára: Bernáth Péter.

A tenki Szent Imre Katolikus Általános Iskola által meghirdetett XI. Földi János természettudományi versenyre 29 iskola 113 tanulója nevezett az ország minden részéből, illetve Felvidékről is. – A levelezős fordulókban a gyerekeknek vizsgálniuk kellett egy általuk készített orsó mozgását, és folyadékokat is rétegeztek egymásra. A matematika feladatok megoldása során ismét találkozhattak Newtonnal, a lelkész macskájával és Paszkálkával, a templom egerével. A diákok megismerhették a zöldségeskert növényeit, de Nagyvázsony község természeti értékeiről, érdekességeiről is tanulhattak. Idén újdonságnak számítottak a legnagyobbaknak szóló pénzügyi feladatok, melyek megoldásával többletpontokat lehetett szerezni.

A 12 írásbeli feladat javítását követően kialakult a helyi döntőbe jutottak névsora. A beküldött megoldások alapján a három korcsoportból a 25 legeredményesebb kisdiákot hívták meg a május 25-i döntőre.

A döntő időtartama kb. 90 perc volt. Az írásbeli rész 4 feladatból állt (matematika, természettudományi totó és két egyéb, természettudományi feladat). Ezt egy szóbeli forduló követte a már megadott témából egy prezentáció alapján (a Naprendszer részei, és főbb jellemzőik, csillagászati jelenségek a Földön, felfedezések és felfedezők, híres űrhajósok).

Gratulálunk!