A több mint 50 év alatt iskolánkban végzett minden olyan volt diákunkra büszkék vagyunk, akik becsületes módon élnek, dolgoznak, gyerekeket nevelnek. Mondhatni úgy is: emberként élnek, felelősséget érezve önmaguk, és mások, illetve környezetük iránt.

Vannak azonban olyan volt diákjaink is, akik valamiben elütnek az átlagostól, ezzel a figyelem középpontjába kerültek. Közülük azokat szeretnénk felsorolni – példaként a mai tanulók számára -, akik valamilyen pozitív módon tűntek fel; tehetségüknek, kitartásuknak köszönhetően; legyen ez a sport, a kulturális- vagy a tudományos élet területe.

Természetesen a lista nem lesz teljes, bizonyára többen kimaradnak, akiknek méltán itt lenne a helyük; ezért kérjük, hogy akár a kimaradók, akár az őket ismerők keressék meg a honlap adminisztrátorát, vagy az iskolát, és tegyenek javaslatot a lista tökéletesítésére.

Tehát, akik – akárcsak a többi, becsülettel helytálló tanítványunk – okot adtak arra, hogy büszkék lehessünk rájuk, ezen kívül valamilyen különleges teljesítményükkel kitűntek:

A sport területén kitűnt volt diákjaink:

Erdős Éva
Kézilabdázó
Olimpiai bronzérmes , VB második helyezett,
275-szörös válogatott,

Gazdag Péter
Triatlon
Ifjúsági világbajnok.

Szalai Ádám
Labdarúgó
Real Madrid, Mainz, Magyar válogatott.

Botka Endre

Labdarúgó

Kispest Honvéd, Ferencváros, Magyar válogatott.

Ádám és Endi egyszerre szerepeltek a válogatott kezdőjében a 2020. évi EB-n. (A COVID járvány miatt 2021-ben rendezték.)

Engyel Ákos
Búvárúszó
17 perc 31 mp-ig volt víz alatt (közel a világcsúcshoz), egykori magyar bajnok, 2004 és 2006 között 112 méterrel csúcstartó volt dinamikus úszásban.

Losonczi Dávid

Birkózó

2021-ben U23-as világbajnokság 2. helyezés

2022-ben világbajnoki 3. helyezés

2023-ban felnőtt világbajnok kötött fogás 87 kg-ban

Szőke Alex

Birkózó

A kulturális életben kitűnt volt diákjaink:

Bizják Dóra
Zongoraművész
1989-ben az V.Országos Békéstarhosi Szakközépiskolai Zongoraverseny első díjat, a senigalliai nemzetközi zongoraversenyen hatodik helyezést ért el. 1991-ben elnyerte egy osztrák zenei fesztivál fődíját, így az ORF rádiófelvételt készített vele Bécsben. 1992-ben megosztott első díjas lett a Zeneakadémia Mozart Zongoraversenyén, majd 1993-ban második lett a Zeneakadémia Chopin Zongoraversenyén. 1990 óta rendszeresen koncertezik bel- és külföldi fesztiválokon, jótékonysági hangversenyeken, kamaraegyüttessel és szólóban egyaránt.

Bizják Gábor
Kürtművész
1988-1992 között a Magyar Szimfonikus Zenekar I. kürtöse. 1992-1997-ig I. kürtös a Magyar Állami Hangversenyzenekarban. 1996-2000 között az Orchestra Ensemble Kanazawa (Japán) vendégszólistája. 2004 óta vendég a budapesti Weiner-Szász Kamaraszimfonikusoknál. 2004 óta a könnyűzenei életben is aktívan tevékenykedik, tagja volt a Ferenczi György és a Herfli Davidson együttesnek, valamint a Dioptrió nevű zenekarnak (Ferenczi – Tóth János Rudolf), továbbá rendszeres meghívottja a Budapest Jazz Orchestra-nak. Készített lemezt a BJO-val, a Kimnowakkal, Oláh Kálmánnal, a Herfli Davidsonnal.

Ferenczi György
Szájharmónika, zenekarvezető
Különféle country zenekarokkal játszott, vendégszerepelt külföldön is. Játszott az Állati elmék, az S-Modell együttesekben és a Takáts Tamás Dirty Blues Band-ben. Herfli Davidson nevű együttesét 1991-ben alakította meg, amelyben számos zenész megfordult. Számtalan előadó (Gerendás Péter, Hobo, Mikó István, Presser Gábor,…) és együttes (LGT, Kimnowak, Sex Action,…) lemezén közreműködött szájharmonikásként. 1993-ban a németországi Trossingenben megrendezett Harmonikás Világbajnokságon a döntőbe jutott, ahol kiváló (outstanding) minősítéssel jutalmazták, így lett a világ jegjobb szájharmónikása. 1992-2003 között a Herfli Davidson 9 kiadott, és egy kiadatlan lemezzel, 2000-2002 a Dioptrió formációval 2 kiadott lemezzel, 2004-2010 között a Rackajam névre keresztelt zenekarával 6 kiadott lemezzel ajándékozta meg a zenére nyitott embereket.

A tudományos életben kitűnt volt diákjaink:

Hirn Attila
Fizikus
A Simonyi Károly űrutazásakor használt műszer alkotóinak egyike.