Ez a leírás segítséget próbál nyújtani a szülőknek az új elektronikus naplóban gyermekük előmenetelének eléréséhez. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a hozzáférés megszerzésének menetét nem intézményünk határozta meg, ezen változtatni nincs lehetőségünk.

1. lépés:

Töltsük be a naplót egy tetszőleges böngészőben.
A pontos cím: gyulaisuli.hu Kréta icon vagy https://klik035160001.e-kreta.hu

2. lépés

A bejelentkező ablakban kattintsunk a Gondviselői jelszó igénylése gombra!

3. lépés

A megjelenő ablakban töltsük ki az adatokat! Fontos, hogy minden *-gal jelölt adatot kötelező megadni, különben a regisztráció sikertelen lesz! Amennyiben a *-os adatok közül valamelyiket nem tudja megadni
vagy nem akarja, akkor a szülői hozzáféréshez csak akkor juthat, ha személyesen befárad az iskolába, s ezt jelzi.

4. lépés

A képernyő jobb sarkában található egy un CAPTCHA kód, amit le kell olvasnunk, s be kell írnunk a mellette
lévő mezőbe! A példaképen például a kód: XDWJ

5. lépés

Kattintsunk a JELSZÓKÉRÉS gombra!

6. lépés

Valószínűleg a következő képernyő fogja fogadni. A képernyő közepén lévő PDF letöltése gombra kattintva egy adatlapot nyomtathat ki, melyet el kell juttatnia, aláírva az intézménybe! Amennyiben nem tudja kinyomtatni, akkor mindenképpen szükséges, hogy az iskolában személyesen jelezze a hozzáférés igénylés megerősítését!

7. lépés

Utolsó lépésként sajnálatos módon a böngésző nem zárja be az ablakot, ezt nekünk kell megtenni. Kérjük semmiképpen se kattintson újra a JELSZÓKÉRÉS gombra!

A regisztráció után az intézmény ellenőrzi az adatokat, s engedélyezi a kibővített jogosultságot. A belépési adatok megkapása után a böngészőben követhető gyermekük előmenetele. Email-es értesítésre nincs lehetőség! Mobil telefonon is lehetőség van az előmenetel követésére, az alkalmazás neve: KRÉTA SZÜLÖKNEK. Ezt kell letölteni, telepíteni, majd bejelentkezni a kapott adatokkal.