Gyulai István Általános Iskola Diákönkormányzata (továbbiakban: DÖK) azzal a céllal alakult, hogy olyan állapotot teremtsen és tartson fenn az intézményben, melyben a diákok jogai és közös érdekei maradéktalanul érvényesülnek, jó hangulatot és közösséget teremtsen az iskolában, továbbá tájékoztassa a diákokat az őket érintő, a számukra vélhetően fontos információkról, lehetőségekről.

A DÖK az osztályok által delegált osztályképviselőkből (2-2 fő) áll. A tagok kiemelt tisztségviselőt választanak maguk közül, illetve képzési szintenként (1-4. évfolyam, 5-8. évfolyam) 1-1 Diákönkormányzatot segítő pedagógus (DMSP) működik közre a Diákönkormányzat munkájában.

A DÖK feladatait és tevékenységeit az SZMSZ-ben leírtaknak megfelelően végzi. Diákönkormányzatunk képviselői tevékenyen részt vesznek DÖK vezetőségének munkájában, ill. a megyei és országos Diákparlamenten. Ezentúl leginkább saját kezdeményezésre karitatív tevékenységet végzünk. (Ukrán menekültek támogatása, „Karácsonyi cipős doboz” akció, stb.)

Az intézményen belül megvalósított hagyományos rendezvényeink:

Intézményi szinten: Papírgyűjtési verseny, Gyulai napok, Márton napi rendezvények, CSILI gála

Alsó tagozaton: Farsang, Autómentes nap

Felső tagozaton: Mikuláskupa, Farsang, DÖK nap, Halloween party, Tea Party (angol nyelvű teadélutánok), karácsonyi Flashmob, Tanár-diák sport meccsek

A gyűlések minden hónap első hétfőjén reggel 7:30-kor kezdődnek az ének teremben, melyek személyes részvételt igényelnek. Az elmúlt évek alatt sikeresen bevezettük a sikeres online kommunikációt, amelyben aktuális problémákat, kérdéseket tudunk megbeszélni, szavazást tudunk lebonyolítani találkozástól függetlenül szinte azonnal.

A 2023/24. tanévben az alábbi személyek látják el a fenti tisztségeket:

Elnök:

Alelnök:

DMSP (alsó tagozat): Gaál Edit, tanító

DMSP (felső tagozat): Révész Adrienn, tanár